Monday, May 23, 2016

6 Tips Travel To Seoul Korea

Tips Travel To Seoul Korea


Hi everyone, Today i'm going to share my experience and tips how to travel to Seoul, Korea. I have been there for 5 days and Korea has change my perspective. Ok let's start.






Flight Ticket

First thing that we need to do is book flight ticket with the cheapest price. Please plan your vacation as early as 6 month to a year before you fly and be more flexible to choose the date. Subscribe to the flight company that you want to fly with. For me, I'm choose Air Asia and always alert with promotion that related to your vacation. The most easy way to plan your vacation is using Sky Scanner website, This website will compare all flight ticket and will let you know which flight offer the best price. This website also allow you to search which date or month offer the lowers price. I love this website so much, It make my life easier.

My ticket flight is MYR 650 from Kuala Lumpur to Seoul and it's return ticket. The price a month before fly date is MYR 1200 (return). I save almost 50% from original price and my actual budget for fight ticket is MYR 1000 (return). A month before you fly, please plan you baggage. You should know how much baggage you need and you can share with friends and save more.

Wednesday, August 20, 2014

LIFE IS A CHOICE

LIFE IS A CHOICE


Assalamualaikum semua..

Sebenarnya hidup kita adalah pilihan kita. Kita yang membuat keputusan atas semua yang berlaku dalam hidup kita. Kita boleh pilih nak jadi macam mana, nak hidup kita susah atau senang.

Bagi yang suka bekerja, Kita boleh pilih nak pekerjaan yang macam mana yang kita nak. Kalau anda cakap kerja anda sekarang anda tidak suka. Cuba fikir balik, anda yang pilih kerja itu atau syarikat berkenaan yang pilih anda ? tak faham ? Ok, anda yang pergi minta kerja di syarikat itu, atau syarikat itu yang datang ke rumah anda minta anda kerja dengan mereka?

Sunday, January 5, 2014

10 Cara Jimat Minyak, Jimat Duit

Cara Jimat Minyak, Jimat Duit

Jimat Minyak, Jimat Duit
Di zaman ekonomi tak stabil ni, semua orang tertekan dengan kenaikan harga barang. Semua benda nak naik harga, Astro, Toll, Minyak, Guna, Air, letrik dan lain-lain lagi. Hari ni saya nak kongsikan cara yang boleh menjimatkan minyak kereta kita.. Teruskan membaca...

Wednesday, January 1, 2014

New Year 2014 Firework Seluruh Dunia

New Year 2014 Firework Seluruh Dunia


Salam semua, di sebabkan sambutan tahun baru di Malaysia kurang meriah tahun 2014, Jom kita tengok bunga api tahun baru dari seluruh dunia.

Cara PERCUMA tingkatkan LIKE Facebook page.

Cara tingkatkan LIKE Facebook page

www.Afdzal.net

Happy new year semua, Dah 2014 kan. Kali ini saya nak kongsi macam mana nak tingkatkan LIKE di Facebook page anda. Ramai yang ada facebook page dengan pelbagai tujuan. Tapi bukan mudah untuk tinggatkan LIKE kan? Jom belajar..

Tuesday, December 31, 2013

Cara sembunyikan orang yang anda benci di facebook

Cara sembunyikan orang yang anda benci di facebook


Dalam dunia facebook ni, mesti ada orang yang benci tengok post dia. Mungkin dia suka post gedik-gedik, suka post lucah, cuka post politik negatif, suka post caci maki, dan macam-macam lagi. Cara untuk anda sembunyikan orang-orang seperti ini tampa unfriend.. 
Jom kita belajar..

Monday, December 30, 2013

Cara asingkan orang yang anda benci di Facebook

Cara asingkan orang yang anda benci di Facebook


Hai semua, Selama korang dok guna facebook ni kan, mesti anda ada benci dan tak suka pada orang di facebook. Contohnya mereka selalu comment yang menyakitkan hati anda. Suka comment lucah, negatif, kutuk orang, mencarut dan macam-macam lagi. 

Tahukah anda, dengan setting di facebook anda akan merasakan aman dengan meletak kan semua golongan ini dalam list "acquaintance" Jom kita tengok caranya..

Senarai Pasar Malam di Penang (Pulau Pinang) 2014

Senarai Pasar Malam di Penang (Pulau Pinang) 2014

Pulau Pinang - Penang

**Kepada sesiapa yang ingin menambah atau update lokasi pasar malam sekitar Kuala Lumpur. Sila tinggalkan komen di bawah..

Sunday, December 29, 2013

Cara mendapatkan LIKE facebook profile

Cara mendapatkan LIKE facebook


Hai semua, anda bosan kerana setiap post anda di facebook tiada orang like ? tiada orang comment ? Jom belajar macam mana nak dapatkan banyak like pada post dan gambar anda di facebook.

Cara Membuat Facebook Page

Cara Membuat Facebook Page


Hai semua, hari ni kita belajar buat facebook page. Kenapa nak kena buat facebook page? apa banyak sebab kenapa orang nak buat facebook page. Untuk berniaga, Untuk komuniti, Untuk Tempat, Untuk artis, Untuk public figure, Untuk Entertainment, Untuk brand dan macam-macam lagi. Bergantung kepada anda. Jom kita belajar macam mana nak buat facebook page ni sebenarnya.